Rrrrrrrrrrrabarber

Man ska inte börja tänka på ord. När man gör det låter det mesta konstigt. Så till den grad att man till slut undrar ”är det så det heter egentligen”. Rabarber. Rrrrrrrabarber. Varför ”lägger man rabarber på något”?

Jag la rabarber på en kaka igår. I dubbel bemärkelse, haha! Nog med ordvrängerierna nu. Kakan var super och nu måste du också testa. Den var hur enkel som helst och den innehåller två favoriter, rabarber och jordgubbar.

Det här behöver du:

En halv kartong jordgubbar

4-5 stjälkar rabarber

200 gram smör

4 dl socker

1 dl muscovadoråsocker (ljust)

4 ägg

6 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

Klä en långpanna med bakplåtspapper (testa inte utan, det är omöjligt att få loss kakan då). Skär jordgubbar och rabarber i bitar och skölj. Jag brukar strö över ett par matskedar potatismjöl och röra om också, det förhindrar att kakan blir ”för blöt”. Smält smöret i mikron. Tillsätt alla övriga ingredienser och bre ut smeten i långpannan. Strö över frukten. In i ugnen 35-45 minuter i 175 grader. Kakan ska ha fått lite färg men ska fortfarande vara aningen kladdig inuti. Stjälp upp kakan och lägg över långpannan och låt svalna. Skär i bitar och ät antingen som den är eller med vaniljsås!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s