Mellis

Det där med mellanmål. Inte till mig då, utan till Vera. Jag försöker samla på mig lite alternativ. Så det inte blir samma-samma. Det har länge blivit banan och amning, eller leverpastejssmörgås, eller gröt på burk om vi är on-the-go och nu även Drikki. Vi är med i en buzzningskampanj där vi fått testa och bjuda kompisar på Nestlés frukt-vete-smoothie:

Kan verkligen rekommendera den. Bara att hälla i flaska och servera. Och åtminstone Vera älskar den.

Annat som gått hem är ostkakan som fanns i foldern jag fick från BVC. 2 ägg, 2 msk socker, 1 1/2 msk vetemjöl, 1 dl mellangrädde, 1 dl mjölk, 250 g keso. Vispa ägg och socker, tillsätt mjöl, mjölk, grädde och keso. Häll i smord form och grädda i 175 grader ca 45 minuter. Serveras som den är eller med lite färsk frukt. Blir 8 barnportioner och funkar utmärkt att frysa.

Vårt senaste tillskott på mellismenyn är, efter tips från mamma, mannagrynspudding. Fyra portioner gröt som kokas enligt paketet, blandas med 2 ägg och 2 tsk socker (ska nog byta ut en av dom till vaniljsocker nästa gång), hälls i form och in i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Serveras med fruktpuré. Blir 10 barnportioner och går bra att frysa.

Vilka är dina bästa barnmellanmål?

Annonser

One response to “Mellis

  1. Sandra Palmqvist

    Så många bra tips! Har själv en ganska begränsad erfarenhet av mellis då Ester varit minst sagt svårflörtad vad gäller den fasta födan. Så här, lagom till 7-månadersdagen, äter hon gröt med god aptit och två olika rätter från Hipp. Resten ratar hon. Har även försökt locka med hemlagat men då tar det stopp ordentligt och lilla munnen blir till ett streck. Men vi kämpar på och låter henne få bestämma takten. Är säker på att det lossnar så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s