Desperation

Fick ett mail från en vän som gör IVF. De väntar på sitt tredje och sista gratisförsök. Sen kostar det. Mycket. I hopp om hjälp sökte hon och hittade Wabbie Foundation som jag skrivit om tidigare. Wabbie är en insamlingsstiftelse startad av ett ofrivilligt barnlöst par som efter 11 (!) IVF-försök var tvungna att ge upp kampen för att ha råd att adoptera. Tanken är att Wabbie i framtiden ska kunna hjälpa barnlösa par ekonomiskt.

Men. Deras svar var tyvärr inte särskilt hoppfullt. Bland annat skrev de ”Hittills har insamlingen gått vansinnigt trögt. De flesta företag vi kontaktat (som
överhuvudtaget brytt sig om att svara) verkar se ofrivillig barnlöshet som
ett lyxpoblem och är inte intresserade av att stötta. Men vi fortsätter att
jaga och ber alla som kontaktar oss att också hjälpa till med att sprida att vi finns,
gilla vår facebooksida och till exempel bli månadsgivare genom att smsa START WABBIE till 72950 (och skänka 50 kronor i månaden, STOPP WABBIE till 72950 för att avsluta) samt att kanske försöka hjälpa på andra sätt och ragga företagsvänner och så vidare.”

Min vän bad mig skicka vidare och jag gör det på detta sättet. Wabbie har ett 90-konto, något som ska borga för seriositet. Läs gärna också det jag skrev om dom då, och hur det kostar pengar att önska sig barn, klicka här.

Annonser

3 responses to “Desperation

 1. Så klart ska jag vara med och skänka pengar till det här!
  Vi har vårt sista gratis ivf-försök i höst, men som tur är har vi 2 ägg kvar i frysen.. Efter semestern som tar slut i september gör vi vår 13 behandling och förhoppningsvis blir det ngt denna gång!
  Kramar!

 2. Nu har jag delat deras sida på FB och ska även skriva ett inlägg i bloggen!

  • Bra där! Skicka vidare!
   13 försök Prallan? Det är fasiken galet! Varför är det så orättvist?
   Skönt med ägg i frysen, men för de med helt tom plånbok är nog de 8500 ett FET kostar pengar också… Åtminstone var det vad vi fick betala sist. Ironiskt nog var det en femhundring billigare när vi gjorde det privat tidigare i år…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s