Hej då 3, vi ses INTE igen

Har förresten fått svar från 3 angående min önskan att byta mitt fasta abonnemang mot ett kontantkort. Föga förvånande håller de fast vid sina stelbenta regler och förlorar därmed mig som kund. Så här skrev deras kundombudsman som svar på mitt mail (som du kan läsa här):

Hej Mikaela,
tack för att du har tagit dig tid att skriva till mig. Det är mycket roligt att läsa att du är nöjd med 3 och att ditt mobila bredband har fungerat bra. Vi tycker det är väldigt kul att du gärna vill fortsätta vara kund hos oss.
Självklart har vi förståelse för att våra kunders behov ändrar sig med tiden och att man kanske vill byta sitt abonnemang mot ett kontantkort som passar sitt användarmönster bättre.
När man tecknar ett abonnemang med 3 ingår man ett avtal. I abonnemangsavtalet står det en bindningstid som avtalet löper på och en uppsägningstid ifall du som kund skulle vilja avsluta ditt avtal.
Eftersom du betalar för ditt abonnemang under uppsägningstiden föreslår vi att du använder abonnemanget fram tills sista dagen för att inte betala dubbelt. När abonnemanget sedan är avslutat är du varmt välkommen att använda ett simkort för 3Kontant i ditt bredband och fylla på kortet efter ditt behov.

Hahaha. ”För att inte betala dubbelt”. Som att jag tänkt skaffa kontantkortet samtidigt. Som att jag tänkt göra det hos dom då de inte kan rucka på sina regler. Jag svarade:

Tack för ditt svar.
Nu var det ju just det som var saken. Jag är väl medveten om att det står tre månaders uppsägningstid i kontraktet. Jag förstår bara inte att man kan vara mer flexibel med sina regler. Jag vill ju stanna kvar som kund hos 3 genom att byta till ett kontantkort. Inom ett år är jag dessutom troligtvis tillbaka i Sverige och åter i behov av ett fast abonnemang. Men med dessa stelbenta principer kommer jag ju naturligtvis välja en annan operatör, både för mitt kontantkort och för mitt framtida engagemang.

Varpå detta fick avsluta det hela:

Riktlinjerna är uppsatta framförallt för våra kunder men även för våra anställda. Det måste vara tydligt vad som gäller vid uppsägning av abonnemang för att minska förvirring, och missförstånd.
Naturligtvis finns det fall där vi är flexibla med våra riktlinjer, men enligt vår bedömning är detta inte ett unikt fall där flexibilitet behöver tillämpas.

Så blev det då som jag skrev till dom från början. De vinner tre månaders betalning, men förlorar en trogen kund som annars sannolikt stannat hos dom i åratal.

Men nu. Vilket kontant mobilt bredband har du? Vilket ska jag skaffa?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s