Bror och syster Duktig gör mig kräkfärdig

Läser en krönika i Aftonbladet. Det är Lisa Röstlund som berättar att hon var bjuden på en möhippa. En möhippa där hon inte kände någon väl. Lisa som i vanliga fall inte är förtjust  i sådana tillställningar förvrängde sanningen lite och sa att hon skulle vara i Spanien just då. Fast hon egentligen kom hem dagen innan.

På själva möhippedagen, Valborgsmässoafton, var hon med vänner vid en majbrasa. En av vännerna checkade in hela sällskapet på Facebook. Och vips så var den vita lögnen avslöjad.

Pinsamt. Visst. Mänskligt. Jomen visst. Det som förvånar är inte det att Lisa har ljugit. Det som förvånar är kommentarerna krönikan genererar. ”Ja du Lisa, du var ju inte smartast i klassen” och ”fegar du för att tala sanning” eller ”rätt åt dig – sanning varar längst”. Bror och syster Duktig som aldrig dragit en vit lögn i sitt liv. Finns de på riktigt? Eller finns de bara då de kan mobbas bakom ett alias på internet?

Annonser

One response to “Bror och syster Duktig gör mig kräkfärdig

  1. Håller med dig. Somliga är väldigt snabba att döma andra utan att själva vara fullkomliga. För vem är det?

    Är tveksam till hela den här grejen med att checka in andra. Har visserligen gjort det, men blir mer och mer fundersam inför det. Just för att de personerna kanske inte vill basunera ut till x antal hundra personer om var de befinner sig eller gör. Att checka in sig själv är ju en helt annan sak. Nog för att man kan ta bort en incheckning någon annan gjort, men då är det ju liksom redan ”försent”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s