Miljötänket i brallan borta

Nu ligger dom där. Ensamma och oanvända. Tygblöjorna.

Vera använde enbart sådana sitt första halvår. Sen började vi med köpeblöja på natten. När hon blev strax över året blev jag oerhört besviken över att behöva inse att tygblöjorna inte håller måttet. Även med extrainlägg så läckte de. Nästan varje gång. Vi fortsatte ändå använda dom på hemmaplan. Då man kunde byta direkt då något hänt. Och då även klädbyten fanns nära till hands. Men nu. Nu har dottern själv sagt ifrån. ”Nej mamma, inte dom. Tycker inte om”. Och där gav jag upp. Men dom ligger kvar. Till nästa bebis.

Annonser

2 responses to “Miljötänket i brallan borta

 1. Ser att du har knytblöjor. Har också använt det, speciellt i början, men tyckte det var lite för meckigt. Vika, knyta, på med ytterbyxorna.

  Köp ett gäng pocketblöjor istället och prova. De är lika lätta att använda som köpeblöjor och man måste inte byta direkt. Närmast huden är nämligen ett funktionstyg som inte känns blött. Åtminstone inte lika blött som bomull.

  Barnet kan komma att protestera lite, för lika kruttorrt som med köpeblöja blir det inte. Men det har ni igen när det är dags att sluta med blöjor, vilket tygblöjebarn ofta gör tidigare eftersom de vill slippa att det är fuktigt.

  Länkar till ett bra och billigt svenskt märke.

  • Tack för tips Lina. Att tänka på till bebisen vi hoppas kommer i mars. För har dottern bestämt sig är det nog svårt att ändra på det…
   Vi har Imse Vimses blöjor och blöjbyxor, så det är inga knytisar men möjligt att pocketblöjorna är bättre. Värt ett test!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s