Jag har blivit ”unfriendad”

På Facebook har jag 335 vänner. I verkliga livet betydligt färre. På Facebooks vänlista finns de jag känner väl, de jag någon gång jobbat med/gått i skolan med/hängt med. Där finns också bloggkompisar och andra jag aldrig träffat på riktigt. Men likväl vill ha där. På vänlistan.

Jag är inte överdrivet aktiv på Facebook. Jag postar mina blogginlägg och läser lite vad de jag känner gjort. Men så är det ju så, att där i nyhetsflödet dyker de där ”vännerna” upp som, och det här låter hemskt, jag faktiskt egentligen inte bryr mig om vad de gör. Då tänker jag att jag borde rensa lite i min lista. Men så törs jag inte. Tänk om den där tjejen som var kompis med den där kollegan jag sommarjobbade med i två veckor för femton år sen blir sur. Hon som jag träffade en gång på en blöt fest hemma hos kollegan och som vid något tillfälle addat mig på Facebook.

Men så idag såg jag. Bland vänförslagen. En kille jag jobbat med. En jag har varit vän med. På Facebook. På jobbet hängde vi inte. Vi pratade knappt. Vi var Facebookvänner, men är det uppenbarligen inte längre. Han hade alltså ”unfriendat” mig. Bra jobbat. Han hade väl suttit och irriterat sig på att jag dök upp och störde hans nyhetsflöde och klickat bort. För faktiskt. Man behöver inte ha koll på alla man någon gång har träffat.

Annonser

19 responses to “Jag har blivit ”unfriendad”

 1. hahaha jag unfriendade tidigare i veckan 🙂 Det var lite gott. För i ärlighetensnamn jag vill inte veta vad vissa gör och jag tackade ja för att vara snäll så nu åkte dom, och jag tror de e lika glada för det, för aldrig har de kommenterat nåt jag skrivit. En tidigare pojkvän ville kompisa mig i veckan. Men kom igen varför skulle jag ha honom som min vän.. så han kan följa mitt liv.! TROR INTE DET!! Tänkte först skriva till honom att jag blev ju av med dig efter många om och men, så jag vill helst ha det så. Han borde mer skämmas än att kontakta mig alls, pinsamma människa. Jag skrev dock inget utan jag kör ignorera stilen istället. 🙂

 2. Vilka iglar ni har efter er! Jag är nog själv igeln och skulle bara tycka det var roligt om någon före detting eller nåt sådant var nyfiken på mitt liv nu….fast jag har faktiskt oxå ”avkompisfierat” ett par stycken, men det var för att de skrev för mkt inlägg, den ena bara om hästar och den andra om cyber space…..

 3. Har också blivit unfriendad och gjort likadant själv. Dessutom har jag tackat nej till flera vänförfrågningar från människor som jag inte vill ska ”snoka” runt där. Och mina nuvarande kollegor har alla fått nej från mig;). Så var inte rädd för att rensa lite (fast ta inte bort mig hihi).

 4. Helt rätt! Man behöver inte veta allt om alla, kan tom. vara stressande ibland tycker jag. När jag skaffade FB (min bror lurade in mig ganska tidigt för egentligen är jag datanalfabet) visste jag inte riktigt hur jag skulle använda FB. Jag godkände i princip alla vänförfrågningar. Det känns lite märkligt idag. Använder inte FB för särskilt personliga ändamål egentligen eftersom så många kan läsa. Tror jag ska göra en liten FB-vänsanering jag också, eller ha olika FB-konton 🙂 Eller… man kanske inte måste ha FB? Fast jag är nog liiiite för nyfiken för att inte ha det 🙂
  /J

 5. Miss Upsey Daisy

  Jag tar bort folk ibland. Oftast de som man nog inte skulle hälsa på om man mötte dem i verkliga livet. Blivit borttagen av ett engelskt par jag mötte i Kambodja för flera år sedan. Min första reaktion var att jag blev förnärmad… men samtidigt. Vi har ju inte haft kontakt och jag skriver på svenska… Hälsar hon som addade dig på FB ganska nyss 🙂

  • Ja det är märkligt egentligen att man kan bli lite förnärmad. ”Var jag inte intressant nog” typ. Men som du säger. Om de inte förstår ett ord av vad du skriver kan jag ju förstå att de tog bort! 🙂 Säger hon som snabbt accepterade och är glad att du finns där i listan!

 6. Problemet har egentligen mest med uttrycket ”vän” att göra. Hade det stått ”kontakt” hade allt varit helt OK – särskilt om man hade kunnat kategorisera kontakter för styra informationen på FB. I Google+ finns ”kretsar” man kan placera in folk i och dessa kretsar kan användas för att rikta det man publicerar (och får i sina feeds?). Kanske finns på Fejan också?

  FB används dessutom lite som LinkedIn – alla kollegor ska lägga till varandra eftersom man finns i varandras nätverk. Folk borde lära sig att använda rätt verktyg till rätt ändamål!

  Trots detta gör jag som alla andra, accepterar inkommande förfrågningar för att man är för mesig för att säga nej. Tror i min enfald att jag är lite rebell när jag i varje fall i princip aldrig skickar iväg en vän-förfrågan…

  Det är dock svårt att frångå att Ignore är en klar deklaration om att man fullständigt skiter i förfrågarens liv. Och om sanningen ska fram gäller det nog 95% av alla kopplingar på Fejan.

  Dags att rensa lite? 🙂

  • Exakt så är det ju. Många av de jag kanske inte direkt ”känner” är jobbkontakter. Sådana man vill kunna få tag på och som man vill ska kunna få tag på en själv. Där är ju Linkedin ett mer passande forum och visst vore det fint om FB också hade som Google + med kretsar, det skulle lösa en hel del sådant.

 7. Nu blev jag sugen på att rensa lite fast samtidigt tänker jag att va fan om de vill snoka i mitt liv: be my guest!

 8. FB-oskuld som jag är gör sådant här mig än mer tveksam (trots att jag är så in i bombens nyfiken på FB-världen;)). Man skapar relationer och icke-relationer, för den känsliga signalerar det kanske saker man egentligen inte menar något med. Var drar man gränsen och hur dissar man någon utan att den tar illa upp. Är det överhuvudtaget möjligt?

  • Ja alltså, man får ju inget meddelande att någon ”unfriendat” en. Däremot om någon ber att få bli vän och man ignorerar, så lär ju denne slutligen fatta det när han/hon aldrig får bekräftelse på vänskapen.

 9. Jag har också rensat då och då – samt blivit bortrensad själv och då blir jag så sjukt nyfiken på vem som plockat bort mig. haha! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s