Nils bebis

Dotterns bästis har en bebis. En docka som dottern rätt och slätt kallar ”Nils bebis”. Varje gång hon är hos honom lånar hon den och varje gång hon måste lämna tillbaka dockan krävs en övertalningskampanj som heter duga. Ett par gånger har hon till och med fått låna hem dockan. Då hänger hon med var dottern än går, äter, sover, står.

Dottern har aldrig knutit an till någon leksak så tidigare. Hon har absolut inte velat sova med något. Men ”Nils bebis”, ja det är andra grejer det. ”Nils bebis” hänger med även mitt i natten när dottern vaknar och vandrar över till vår säng.

Jag undrar så vad det är med just ”Nils bebis”. Eftersom bästisen inte leker särskilt mycket med dockan har dottern tillfälligt fått adoptera henne. Vi får försöka hitta en ny till bästisen som kanske blir hans ”bebis” istället.

Annonser

2 responses to “Nils bebis

  1. Måste vara något med åldern… Molly har nämligen plötsligt blivit besatt av sin docka som hon har haft i mer än ett år och aldrig lekt med. Nu är ”lilla dockan” med överallt och hon nattar, matar den och den sitter även med på pottan… Så gulligt när hon myser med ”lilla dockan” och säger att det är hennes bebis, men var hennes dockintresse kommer ifrån har jag ingen aning om.

  2. Åh vad gulligt. Längtar till Sockertoppen knyter an så till en docka/gosedjur/figur som hon tar hand om och interagerar med. Nu är det mest bygga och kasta klossar, sitta på en brandbil (ej avsedd för att åka på) samt läsa böcker. Det är ju också kul men just när de interagerar mer ”socialt” är ju så häftigt eftersom det tyder på att de tagit ett nytt kliv i utvecklingen mot att bli en social varelse 🙂

    Hoppas ni kan ta över Nils helt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s