No Mini Me

När vi väntade dottern var man orolig att hon var för liten. I vecka 33 beräknades hon väga 1650 gram när det ”normala” var 2100.

Den här bebisen är inte liten. På kurvan typ. Idag, i vecka 34, fick vi under ett ultraljud siffran 2400 gram (plus minus 25% tar de i med också, hoppas på minus…). Sex veckor kvar. Och de sista veckorna kan liten gå upp 200 gram i veckan. 1200 till alltså. Och vi har 3600. Ponera sen att felmarginalen är på plussidan. Då har vi plötsligt 4200… Hjälp!!!

Men man ska väl tänkta halvfullt och inte halvtomt och få ihop matematiken till prick 3000 gram istället. Precis som storsyrran (hon vägde 2993 gram då hon föddes).

Vidare visade dagens ultraljud att h*n nu vänt sig. Inget mer ligga på tvärsen utan som sig bör, med huvudet nedåt. Fast där finns inga garantier för att h*n ligger kvar så. Tydligen har jag aningens mer fostervatten än normalt, vilket gör det lättare för bebisen att kullerbytta runt där inne. Men ändå inte så mycket att där finns anledning till oro. Troligtvis ligger h*n kvar som h*n ska tills det är dags att titta ut. Om sisådär 41 dagar!

Annonser

4 responses to “No Mini Me

  1. Skulle kanske läst detta innan jag gissade på 3.5kg ;). Hoppas verkligen inte att h*n går upp så mycket, Molly vägde 4280g och det rcäkte och blev över…

    Skönt att den lille/a har vänt sig, se nu till att vara snäll mot mamma och stanna så!

  2. Underbart! Och 3 600 är ju ingen jätte, det vägde Nils när han föddes och det var ju med lilla jag som mamma. Tycker att det låter som att det är riktigt vanligt med fyrakilosungar idag. Känns snarare som V var liten. Skönt att krabaten intagit rätt ”tittautposition”. Härligt att det snart är dags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s