Nostalgitripp på Museum of Childhood

Fredagsutflykten igår bar av till Museum of Childhood. En Victoria & Albert-filial i östra London. Ett museum med leksaker, barnkläder, barnvagnar mm.

Vi var först lite oroliga att det skulle vara mest vi vuxna som gillade stället. Du vet ”åh den här hade jag när jag var liten” och ”minns du denna”. Men även ungarna tyckte det var kul och spännande. Alla saker man inte fick röra fanns bakom glas, men sen fanns överallt som små stationer där barn fick prova på och leka. Till exempel maskeradkläder, ett ljusrum, en sandlåda, en stor bil mm.

Själva byggnaden är fantastisk i sig. Det känns som en gammal spårvagnshall, men det byggdes faktiskt som museum från början (1851). Missa inte att titta ned, för golvet är lagt för hand och otroligt vackert.

Där finns ett bra café i mitten, lättillgängligt och med mat för både stora och små. Och med jättegott kaffe!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi var där på förmiddagen. Då var där en massa skolbarn också. 700 om dagen tar man visst emot. Så ett tips är att komma till lunch, äta en bit och sedan gå runt på utställningen för att efter det delta i någon av eftermiddagsaktiviteterna och avsluta med fika på caféet igen. Vi gjorde misstaget att försöka hitta något kul fik utanför. Det gjorde vi inte… Vi fick en lång promenad i solen och snön istället, vilket var trevligt det med. Vår tanke hade varit ett bageri vid Colombia Road, där de har blomstermarknaden om söndagar, men det visade sig att det bageriet bara hade öppet på just söndagar…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s