V&A – som i Vackert & Antiungar

Ja, eller som i Victoria & Albert. Konst- och designmuséet i London. Där tillbringade vi vår fredag igår. Och det är fint. Och där finns massor att se. Men kanske inte helt barnvänligt. Vilket är konstigt eftersom där finns en uppsjö barnaktiviteter. Även för småttingar som dottern och hennes kompisar.

Vi plockade upp en ”uppdragsväska” med karta, pussel och en bricka med olika djurläten. Urkul idé! Dessa djur skulle man hitta, sen skulle ett pussel läggas i form av det funna djuret och slutligen tryckte man på djurlätesbrickan för detsamma. Bra grej. Men… vi blev tillsagda att barnen inte fick springa, fick många långa blickar och i restaurangen fanns en barnrätt – en halv Sunday Roast.

Jag kan tänka mig att det är annorlunda om man är där med något äldre barn. Barn som kanske även kan uppskatta konsten. Och som inte springer och låter. Fast jag pratade med en vän vars barn närmar sig 6 och 8 och även de hade känt sig sådär välkomna. När barnen skulle rita som en av sina uppgifter i sin väska fick de t ex inte sitta var som helst och göra detta utan blev uppmanade att flytta på sig.

Om man nu inte vill ha barn kanske man ska annonsera det. Men välkomnar man ungar får man göra det med hela famnen tycker jag. Man kan inte räkna med att ett gäng 2-3-åringar kan uppföra sig som vuxna.

I slutändan hade vi såklart en härlig dag ändå. Det har man i goda vänners lag. Och barnen verkade nöjda. Men det lär inte bli en ny V&A-tripp med barn för vår del innan dottern fyllt åtminstone 10.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

One response to “V&A – som i Vackert & Antiungar

  1. Pingback: Camera Obscura | Queenstreet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s