Neo-Iris

Hon är bättre. Puh. Iris skrev jag in henne som, samtidigt som Mats och storasyster etablerade Edith hemma. Nåja, så småningom bestämmer vi oss nog!
Lillasysters gulsotsvärden är nu så bra att hon slipper ljusterapin, men tyvärr äter hon fortfarande inte tillräckligt. Så hon får stanna på Neo tills vidare. Där toppas amningen upp med ersättning via röret i näsan.
I vanliga fall hade vi nog fått åka hem, men i och med att mat är grejen för att hålla gulsoten borta blir vi kvar.
Inte heller mig vill de släppa hem då jag som alltid har lågt blodtryck plötsligt hade 134/78. Det och svullna fötter… Förhoppningsvis har det med sömnbrist att göra. Tre dygn utan nästan någon sömn är visst inget vidare.
Nu ska jag upp till sötaste bebisen i stan igen. Edith eller Iris. Som är helt galet lik sin storasyster som nyfödd!

Annonser

16 responses to “Neo-Iris

 1. Vilken lättnad! Vad skönt att hon mår bättre. Snart kommer hon säkert ha maten under under kontroll också. Tycker hon ser att vara en Iris, ska bli spännande att höra vad ni bestämmer er för. Kram Anna

 2. Och en sak till naturligtvis, hoppas du får sova och må bättre snart. Ta hand om dig. Kram Anna

 3. Vad skönt att hon är bättre! Läste om gårdagen nyss – läskigt! Hoppas även du får chansen att samla lite sömn när ni är inneliggande.

  Edith är by the way såååå fint. Vera och Edith liksom. Fast iris är också fint, men min systers katt heter det.:-) (Sjukt viktig och intressant fakta för dig, I know.:-) )

  Kramar!

 4. Så skönt att det går framåt! Har du hunnit landa i att du faktiskt är 2 barns mamma nu? Måste ju vara så häftig känsla (ja förutom att du inte får sova så mkt…) Jag är också ganska sugen, får se om vårt lilla nedfrysta ägg klarar en omgång i höst.

  Jag gillar Edith bäst 🙂
  kram

  • Nej det är svårt att förstå. Jag och Mats säger det ibland, tänk att vi har två… Men det går inte riktigt in. Underbart! Klart er eskimå ska bli ett syskon!

 5. Vad härligt att lillan mår bättre! Vi hade det precis som ni. Eskil hade gulsot. Och lampades. Och åt dåligt. Och fick ersättning. Vi var kvar på BB i 5 dagar, men allt vi ville var att åka hem med lillebror till storasyster. Gud, som vi längtade efter henne! Och oj, vad oroliga vi var för honom! Starten kunde definitivt varit bättre, men det viktigaste är att han blev bra till slut. Och det är också vad ni har att se fram emot. Med en massa extramat kommer Iris/Edith snart vara redo för hemfärd.

  • Ja usch vad man oroas och vad man längtar. Storasyster fick komma upp på sjukhuset och hälsa på. Här får ju inte pappa stanna över natten, så han var hemma med henne. Sen bor vi ett stenkast från sjukhuset så de tittade upp lite då och då till oss. Det var skönt. Men man ville ju bara hem…

 6. Å vad skönt att höra att hon är bättre. Och ja, jag tycker hon har lika näsa som V – söt alltså 🙂 Vänner som fick sitt första IVF-barn döpte henne till Edith, så fint. Fast jag gillar Iris också. Ni får väl smaka lite på det ett tag.
  Hoppas du kan sova lite nu och att du mår bättre snart också. Stor kram!

 7. Grattis ! Nu såg jag detta. Två härliga systrar.. De kommer att älska det. Hoppas ni mår bra nu och får komma hem. Stort Grattis igen. Många kramar Alex

 8. Vilken pärs! Skönt att allt verkar bättre nu, hoppas hon börjar äta ordentligt snart så att ni får komma hem. Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s