Lilla Matdériven

Jag har nämnt den här bloggen förut, men nu måste jag passa på att rikta ett extra stort tack till Ann-Louise som driver Lilla Matdériven, för oj vad jag använder hennes recept ofta (just nu gräddas hennes pitabröd i ugnen – perfekta att fylla till Vs lunchlåda hon måste ha med sig till förskolan).

lilla matderiven_text

När Mats och jag körde vårt Matmål 2012 provade jag ofta något Ann-Louise skrivit om eftersom hon har en dotter jämngammal med V och då mycket är både gott, näringsriktigt och barnvänligt.

Och eftersom både jag och V är väldigt förtjusta i sötsaker, känns det bra att kunna baka någorlunda nyttiga godbitar som jag utan dåligt samvete kan ge henne (och mig) ibland. Just nu har vi till exempel brownies på bönor och kikärtor i frysen och plockar fram några bitar då och då. Låter som det ska smaka apa, men är supersmaskigt! Dom innehåller heller inget socker, utan agavésirap. En annan favorit är de helt osötade choklad- och nötbollarna vars sötma istället kommer från dadlar (och vilka jag på Mats begäran fick göra till små kakor istället, då han kände sig snuvad på konfekten då de inte var ”riktiga” chokladbollar annars…). Just dadlar har vi också använt att fylla kanelbullar med, vilket också var supersmaskigt. Dadlar som jag egentligen inte gillar. Men som en bärare av sött funkar dom fint!

Nu är dessutom barnens barnvakt vegetarian. Så min nya matutmaning har varit att laga något vegetariskt 1-2 gånger i veckan så där finns en matlåda till henne. Där har det bland annat blivit en böngryta, en fantastisk blomkålssoppa och förvånandsvärt goda morots- och jordnötsbiffar. Och förstås barnens favoritfisk (och min och Mats efter att man ”spetsat den med lite fisksås och chili) – Bröderna Grimms laxfilé för små.

Så TACK Ann-Louise, för många goda stunder i köket. Och fler kommer det bli! Näst på tur står blåbärsmüslin som vi tänker oss som snacks snarare än som flingor, då V tycker att flingor och yoghurt ska ätas var och en för sig… Kladdigt och geggigt är inte hennes grej.

Annonser

2 responses to “Lilla Matdériven

  1. Tack för de snälla orden. Det känns alltid lika overkligt när jag får höra om att läsare faktiskt lagar mina recept. Och att det blir bra! Hoppas att blåbärspajmüslin blev god.

  2. Visst är hon fantastisk?
    Jag gjorde blåbärspajmüslin i lördags – och herregud säger jag bara. Smaskens!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s