Fredags(ut)Flykt: Kompislunch

Kompisarna från Long Island skulle på teater i NYC. E är lite för liten för att sköta sig i en salong så vi gick på bibblan istället. Braiga bibblan nere vid Bryant Park där riktiga Nalle Puh bor. Med en stor barnavdelning. På vägen ner gick vi via Times Square så V fick se alla kuliga figurer. Hello Kitty och Dora i jättestorlek. Sen möttes vi upp efteråt istället. Kompisarna och vi. För lunch. Och karusell.

Efter shoppade vi fredagskvällens tio godisbitar och lyxfikade hemma. Lekte och myste till Mats kom hem och hämtmaten ringde på dörren. Den intogs framför TVn. Sådär som jag aldrig gillat men som jag börjat gilla nu. För det är en rätt mysig fredagsgrej vi gör tillsammans. Dessutom blir det inte så mycket TV-koma för en snartettåring kan inte sitta still så länge. Och en treochetthalvtåring är alltför nyfiken på vad som händer när man leker med det där snartettåringen i andra rummet för att sitta kvar framför TVn.

Hämtmat och hämtmat förresten. Kidsen fick pannkakor. Det är Vs favvo och jag gör dom med en burk kikärtor så de är bra för magen också. Färska bär på det och vitaminchocken är ett faktum. E hon älskar dom också. Pannkisarna. Så hon fick små bitar till efterrätt.

Efter barnen lagt sig såg vi Silver Linings Playbook. Den var bra. Hon förtjänade sin Oscar. En schysst fredag allt som allt. Over and out. Godnatt!

 

Annonser

4 responses to “Fredags(ut)Flykt: Kompislunch

 1. Miss Upsey Daisy

  Det där med kikärtor låter som en bra idé. Känner man smaken eller försvinner den ? Värt att testa på 10+12 åringen helt klart.

  • Det smakar lite annorlunda, men V har inget märkt. Har man dessutom bär eller sylt eller vad man har på sina pannkakor så känns det knappt alls. Bjöd min petiga pappa och bror på dessa utan att berätta om kikärtorna – och de märkte inget. Den enda kommentaren var ”oj vad mätt jag blev, konstigt, på pannkakor…” Ja för de är ju bra mycket mer mättande! 🙂
   När jag en gång inte hade kikärtor hemma och var för lat för att gå och handla tog jag stora vita bönor istället – funkade det med!
   Jag brukar göra på 3 ägg, 6 dl mjölk, 1 dl mjöl och en burk kikärtor. Jag kör kikärtorna genom foodprocessorn tillsammans med 1 dl mjölk tills massan är helt slät, sen blandar jag den med resten av mjölken och mjölet och till sist äggen. Rekommenderas varmt!

 2. det later spannande. Anvander du kikartor som ar blota i burk eller gor du mjol pa torra ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s